Ελλάδα

Kαταγγελία: Πωλούν πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού αντί 40 ευρώ, στον Προμαχώνα!

Οι αρχές εντόπισαν πλαστά έγγραφα

Σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για επιτηδείους στα βόρεια σύνορα της χώρας, που παίζουν ακόμη και με το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα του κορωνοϊού. Όπως καταγγέλλεται στον Προμαχώνα πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊού αντί 30-40 ευρώ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, που πωλούν πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Πρόκειται για πιστοποιητικά που πωλούνται για 30 με 40 ευρώ και τα οποία δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και είναι αρνητικό. Πρόκειται για έγγραφα από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία αλλάζουν το όνομα του ασθενούς, έναντι αμοιβής φυσικά.

Όταν οι Αρχές εντόπισαν σύμφωνα με το iefimerida.gr τέτοια πλαστά έγγραφα, αποφασίστηκε ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Διπλοτσεκάρονται οι επισκέπτες

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μάλιστα, αναφέροντας ότι συζητείται ότι οι κάτοικοι των Βαλκανικών χωρών μπορεί να έρχονται με τεστ μαϊμού ή πλαστογραφημένα τεστ, στη χθεσινή σύσκεψη συμφώνησαν ότι θα γίνεται παράλληλα και ένας σημαντικός αριθμός τεστ κατά την είσοδο στη χώρα μας, ούτως ώστε να διπλοτσεκάρεται αυτό.

Ο Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι στον Προμαχώνα θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού, εγγράφου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια