Α. Μητρόπουλος: Χρήματα που έκοψε επιστρέφει η κυβέρνηση σε συνταξιούχους

Οικονομία
Α. Μητρόπουλος: Χρήματα που έκοψε επιστρέφει η κυβέρνηση σε συνταξιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δεν πρόκειται για αναδρομικά"

Πιστώθηκαν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς 235.233 δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142.773.656,70 ευρώ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης.

 «Με την πίστωση των ανωτέρω χρημάτων κλείνει ένας μικρός κύκλος διορθώσεων των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων τον οποίο ήταν υποχρεωμένο, λόγω απόφασης ΣτΕ, να φέρει εις πέρας η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αίροντας τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν.4670/2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 «Δεν πρόκειται για αναδρομικά, μην μπερδευόμαστε, αλλά για χρήματα που είχαν κοπεί το Μάιο του 2016» επισημαίνει στο Ράδιο 98.4, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

 Σε αναμονή σύμφωνα με τον ίδιο το σύνολο των συνταξιούχων και για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές του 2012 επί υπουργίας  Γ. Βρούτση.

Ν. Χατζόπουλος: Το «Ενιαίο Δίκτυο» θα διεκδικήσει ότι έχουν κόψει από τους συνταξιούχους.

Αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους στο «Ενιαίο Δίκτυο» όπως ο πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος διαμηνύει μέσω του Ράδιο 98.4.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου ότι πιστώθηκαν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς 235.233 δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142.773.656,70 ευρώ, ότι κλείνει ένας μικρός κύκλος διορθώσεων των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων τον οποίο ήταν υποχρεωμένο, λόγω απόφασης ΣτΕ, να φέρει εις πέρας η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αίροντας τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν.4670/2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020»,  ο Νίκος Χατζόπουλος διευκρινίζει:

«Επιστρέφουν τα χρήματα που παράνομα μας είχαν κόψει, δεν μιλάμε για αναδρομικά. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και όσα με αυθαίρετους λογάριθμους μας πήραν από το 2012». Επαναλαμβάνει ότι είναι μονόδρομος προς την κατεύθυνση αυτή η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με τη θέση του «Δικτύου» να είναι σταθερή ως προς την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ του 2012.

https://www.youtube.com/watch?v=1nKiEYpqIe4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News