Ελλάδα

Τι ισχύει με τις απουσίες στα σχολεία, λόγω κορωνοϊού - Πώς δικαιολογούνται

Νέες διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία και τις απουσίες  

Μια νέα εγκύκλιος για την Παιδεία, ήρθε στο «φως», η οποία αφορά τις απουσίες, λόγω κορωνοϊού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είχε ήδη υπογράψει δυο εγκυκλίους, για τις βαθμολογίες στα σχολεία και τις απουσίες. Σε ό,τι αφορά τις απουσίες το υπ. Παιδείας επεσήμαινε ότι η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω τις ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού: Μαθητές-> Απουσίες -> Ημερήσιες Απουσίες.

Με τη νέα εγκύκλιο για την καταχώριση των απουσιών στο ΠΣ myschool το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

«Στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας). Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας.»

Για τις απουσίες που δεν θα μετρήσουν τελικά, το υπουργειό Παιδείας ενημερώνει:

«Οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765) καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: “λόγω εποχικής γρίπης/covid-19”».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, «πρεμιέρα» στα σχολεία για τη Γ' Λυκείου, υπολογίζεται πως έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από το 50% των μαθητών.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια