Χαρδαλιάς: στο ακέραιο τα μέτρα μέχρι 4/5 - παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού - αυστηρές οδηγίες για το Ραμαζάνι

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: στο ακέραιο τα μέτρα μέχρι 4/5 - παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού - αυστηρές οδηγίες για το Ραμαζάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως η κοινή μας προσπάθεια συνεχίζεται μέρα με την μέρα και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Πρέπει όμως να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, καθώς έρχεται Σαββατοκύριακο και βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και τις 4 Μάιου.

«Τηρούμε μέτρα ασφαλείας και κανόνες κατά γράμμα», τόνισε.

Παράλληλα, ανακοίνωση πως η χρήση άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τις 10 Μάιου.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε ειδική αναφορά στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το ραμαζάνι από σήμερα, τονίζοντας πως απαγορεύονται οι λειτουργίες και όλες οι θρησκευτικές τελετές ανεξαρτήτου δόγματος και θρησκείας. «Επιτρέπεται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από θρησκευτικούς λειτουργούς και μέχρι 4 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ευπαθείς ομάδες, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το μένουμε σπίτι στόχευσε εξαρχής στις ευπαθείς ομάδες. Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ιδιαίτερα ζητήματα σε ομάδες όπως οι Ρομά. Όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα δημιουργούσαν προβλήματα. Όμως ήμασταν δίπλα τους και σταματήσαμε την εξάπλωση του ιού».

Στο επιχειρησιακό μέτωπο, για την κλινική στα Δυτικά Προάστια από την ιχνηλάτηση σε 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα ελέγχθηκαν 121 στενές επαφές και τέθηκαν σε καραντίνα. «Διερευνάται το σύνολο των δραστηριοτήτων νοσηλευομένων και προσωπικού. 16 άτομα προσωπικού δούλεψαν όλη την νύχτα για να μην χαθεί ούτε μια ώρα», δήλωσε.

Ακόμα τέθηκαν 39 συνεργαζόμενοι ιατροί σε κατοίκον περιοσμό.

Σε σχέση με την δομή στα νότια προάστια, όλα τεστ ήταν αρνητικά και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του τροφίμου που έχει προκύψει θετικός στον ιό.

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαίου ο περιορισμός στην περιπατητική ζώνη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της ενημέρωσης του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται μια προσπάθεια με αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους. Αυτό μας δημιουργεί ευθύνη να διαφυλάξουμε όσα έχουμε πετύχει. Ας μην παρασυρθούμε από το αίσθημα αισιοδοξίας. Μέχρι τις 4 Μαίου συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι για να μην συμβεί κάποιο σοβαρό λάθος, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News