Χαρδαλιάς: Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσαρμοσμένο ωράριο ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει τις Ακολουθίες

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του ανέφερε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Παρασκευή από τις 1 μμ έως τις 7 μμ.

Όπως ανέφερε, αυτό θα συμβεί ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει από τηλεοράσεως - ραδιοφώνου ή διαδικτύου τις Ακολουθίες και συγκεκριμένα την Ακολουθία μεγάλων ωρών και την Αποκαθήλωση του Κυρίου τις πρωινές ώρες και το βράδυ τον επιτάφιο.

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

«Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι με την οικογένεια μας. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες», τόνισε.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και άρα θα μείνουν κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή. «Ας προσευχηθούμε από το σπίτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την Ξάνθη, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξέταση σε 326 δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

«Αποφύγαμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ακόμη αναφορά για την νέα διαδικασία εξυπηρέτησης από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης που αφορά στην αποστολή εγγράφων από τα ΚΕΠ στο σπίτι.

Ανακοίνωσε ακόμα την αναστολή λειτουργίας σε τρεις λαϊκές αγορές.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του, έκανε έκκληση προς τους πολίτες: «Ας μην αφήσουμε τις θυσίες μας να πάνε χαμένες, ας μείνουμε σπίτι για να βγούμε νικητές».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News