Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Καταθέτει το 50% του μισθού της για δυο μήνες

Ελλάδα
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Καταθέτει το 50% του μισθού της για δυο μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έρχεται ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.

Νωρίτερα, Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Κυβέρνησης να καταθέσουν το 50% του μισθού τους.

Παράλληλα προέτρεψε και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο.

Και ο διοικητής της ΤτΕ στη «μάχη»

Για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού του στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού διαθέτει και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ανταποκρινόμενος και σε συνέχεια της συμβολικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει όλους τους βουλευτές της ΝΔ, όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε ότι θα δίνει και ο ίδιος το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες.

Το ποσό θα καταβάλλεται από τους ίδιους τους βουλευτές σε ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνάς και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ). Πρόκειται για οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και τα χρήματα θα διατεθούν για αφορά υγειονομικού υλικού αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Και Κ. Μπακογιάννης προσφέρει το 50% του μισθού του

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την απόφαση του να προσφέρει το 50% του μισθού του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω» τονίζει , υπογραμμίζοντας ότι «το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News