Κορωνοϊός: 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - 530 στο σύνολό τους - 13 οι νεκροί

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - 530 στο σύνολό τους - 13 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Νέες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Υγείας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη για τον Κορωνοϊό.

Οι νεκροι παραμένουν 13, ενώ όπως ανακοινώθηκε 35 ειναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο πλέον 530 κρουσμάτων πανελλαδικά με τα περισσότερα κρούσματα στην Αθήνα. 

100 άτομα επίσης νοσηλεύονται, με ποσοστό 79% όσων νοσηλεύονται να έχει σοβαρά νοσήματα, ενώ  57%  είναι άντρες. 

Επίσης 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο,  18 ειναι διασωληνωμένοι, ενώ 98 είναι απροσδιόριστης πηγής.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής. Μεταξύ 18-64 ετών το 75% των κρουσμάτων. Συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας όταν μίλησε για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους.

Την σκυτάλη στην ενημέρωση πήρε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς ο οποίος επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες.

«Τί αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες; Τι αξία έχει να φύγουμε από τόπο μας για να πάμε στα χωριά μας και τα εξοχικά μας. Αν έχουμε απόλυτη διασπορά και στην επαρχία τι θα γίνει. Εγώ στεναχωριέμαι για αυτήν την ανθρώπινη ανοησία», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να μείνουμε σπίτι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News