Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Απαραίτητη η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις τηλεπικοινωνίες

Ερώτηση βουλευτών προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά της Κυβέρνησης έτσι ώστε να οι εταιρίες – πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας μας, να προχωρήσουν σε δράσεις διευκόλυνσης της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Ταυτόχρονα, οι Βουλευτές ζητούν να υπάρξει μέριμνα ιδίως όσον αφορά την αναστολή κάθε διακοπής σύνδεσης, την επανασύνδεση όλων των συνδέσεων που έχουν διακοπεί λόγω οφειλών, την παροχή δωρεάν πακέτων χρόνου ομιλίας, sms και δεδομένων Internet κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες των παρόχων, για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και την ελάφρυνση τρεχουσών οφειλών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή θα κλείσουν αναγκαστικά.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το σύνολο της κοινωνίας μας, οφείλουμε όλοι να βάλουμε πλάτη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, αναμένεται να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Ταυτόχρονα, η τηλεργασία, όπως και η κατ’ οίκον παραμονή, απαιτούν, για λόγους ασφαλείας των πολιτών και ομαλής λειτουργίας δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων, την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Αναγκαία επίσης είναι και η ελάφρυνση των τρεχουσών οφειλών, για όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν αναγκαστικά.

Η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία, οι πολίτες δοκιμάζονται από μια νέα, πρωτόγνωρη κρίση. Όλοι μαζί οφείλουμε να βοηθήσουμε έτσι ώστε να διατηρήσουμε ενωμένο τον κοινωνικό ιστό. Οι δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουμε, απαιτούν χειρισμούς με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αίσθημα δημόσιας ευθύνης!».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια