Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού

Ελλάδα
Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Κω - Σκοπούμενη η σύγκρουση αναφέρει το υπουργείο

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε παρενόχληση και πάνω στους ελιγμούς η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με το σκάφος του λιμενικού προκαλώντας μικρές ζημιές στα ρέλια στην πρύμνη. Οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Σκοπούμενη η σύγκρουση

Για σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του, έκανε λόγο η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.»

Υπουργείο Εξωτερικών: Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές οι σημερινές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει τόσο σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, όσο και το περιστατικό με το σκάφος στην Κω, με ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter το παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο. «Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος», έγραψε η δημοσιογράφος στη λεζάντα.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News