Κοροναϊός: Νέες οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

Ελλάδα
Κοροναϊός: Νέες οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση της μάσκας υποχρεωτικά

Νέες, επικαιροποιημένες, οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας για την προστασία από τον κορωναϊο δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι μια 38χρονη που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα μας. Η φορέας του επικίνδυνου ιού είναι καλά στην υγεία της και παραμένει απομονωμένη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω skype, να προχωρήσει σε επικαιροποίηση των οδηγιών για τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες:

α) Ποιοι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας

Μάσκες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και εάν και εφ' όσον θα πρέπει να επισκεφθούν για να λάβουν ιατρική συμβουλή ή βοήθεια σε:

- Νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά)

Μάσκες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ.

Ποιοι δεν πρέπει να φορούν μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση έχει ζητήσει οι νέες προμήθειες και οι νέες εισαγωγές μασκών που γίνονται στη χώρα, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι στα φαρμακεία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις δηλώσεις)...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News