Κυλλήνη: Συγκλονίζει η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα - «Οφείλω την ζωή μου στους Λιμενικούς!»

Ελλάδα
Κυλλήνη: Συγκλονίζει η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα - «Οφείλω την ζωή μου στους Λιμενικούς!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόβει την ανάσα, η στιγμή της πτώσης του αυτοκινήτου στη θάλασσα

Συγκλονισμένη και ταραγμένη παραμένει η γυναίκα που χθες το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, σώθηκε από την «παγίδα θανάτου» που είχε στηθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης. Αλώστε, η εικόνα να πέφτει στην θάλασσα το αυτοκίνητο από τον καταπέλτη του πλοίο "Φιορ Ντι Λεβάντε" συγκλονίζει όσους την έχουν δει ή την βίωσαν εκείνη την ώρα μπροστά στα μάτια τους...

Η Μέμη Γεράκη, η γνωστή Κεφαλονίτισσα, που είδε τον χάρο με τα … μάτια της, ωστόσο κατάφερε να βγει από το αμάξι για κλάσματα του δευτερολέπτου πριν αυτό πέσει και χαθεί στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Κυλλήνης!

Με μία συγκλονιστική περιγραφή, σε ραδιόφωνο, φέρνει και πάλι στο μυαλό της το πώς έζησε αυτή την τρομακτική εμπειρία που λίγο έλειψε να της στοιχήσει την ζωή.

«Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που μου έδωσαν δύναμη και είμαι καλά. Υμνώ τους δύο ανθρώπους του λιμενικού της Κυλλήνης , τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη και με κίνδυνο της ζωής τους με έσυραν έξω από το αμάξι, λίγο πριν αυτό πέσει στην θάλασσα».

"Αν έπεφτα στην θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν"

Ακόμα δεν έχει ανασυρθεί το αυτοκίνητο που λίγο έλειψε να αποδειχθεί γι αυτήν «παγίδα θανάτου». Η ίδια ταραγμένη τονίζει: «Το αυτοκίνητό μου είναι ακόμα κάπου στον βυθό, φανταστείτε που θα βρισκόμουν αν δεν ήταν τα παιδιά του λιμενικού να με τραβήξουν έξω από αυτό απο την πόρτα του συνοδηγού. Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν! Οφείλω την ζωή μου στους δύο ανθρώπους του Λιμενικού της Κυλλήνης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς».

Αναφορικά με την εικόνα του βίντεο, που φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει με την όπισθεν η ίδια δηλώνει: «Με έβαλαν στο πλοίο με την μούρη. Δεν βγήκα με την όπισθεν επειδή μου άρεσε, έτσι με έβαλαν από το πλοίο και μόνο έτσι μπορούσα να βγω…».

Και καταλήγει με... τρεμάμενη φωνή: «Όλο αυτό που έγινε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και όχι δικό μου. Και από την εταιρία δεν με πήραν ένα τηλέφωνο. Ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι εδώ δικηγόροι, εμπειρογνώμονες και δύτες και από εμένα και το λιμενικό, η κυρία εισαγγελέας και φυσικά θα αποδοθούν τα δίκαια και τα νόμιμα. Το θέμα είναι πως είμαι καλά».

Το χρονικό με το αυτοκίνητο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο λιμάνι της Κυλλήνης, ΙΧ αυτοκίνητο  έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το πλοίο Fior Di Levante που εκτελούσε το δρομολόγιο Πόρος - Κύλληνη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυο λιμενικοί με αποτέλεσμα η γυναίκα να τραβηχτεί ακαριαία από το όχημα και να μην πέσει και αυτή στη θάλασσα.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, κυριολεκτικά μια ανάσα μετά την μεταφορά της γυναίκας, το όχημα πέφτει ακαριαία στο νερό, χωρίς να υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο κατάφερε να παραμείνει δεμένο για πολύ λίγη ώρα με αποτέλεσμα πριν το ατυχές συμβάν να έχουν αποβιβαστεί ελάχιστα αυτοκίνητα.

Το ΙΧ παραμένει στο βυθό της θάλασσας χωρίς να έχει ανασυρθεί.

Συγχαρητήρια του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την διάσωση εγκλωβισμένης οδηγού στην Κυλλήνη

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο Κελευστές Λ.Σ. του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, κ. Θεόδωρο Καλτσά και κ. Παναγιώτη Μουρτζίνη έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης οι οποίοι με κίνδυνο την ζωή τους διέσωσαν μια οδηγό, η ζωή της οποίας κινδύνευσε σοβαρά χθες το βράδι στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρίας «Levante Ferries», αντιμετώπισε προβλήματα στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από την Κεφαλλονιά, κατά την διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Μία βίαια μετατόπιση του πλοίου λόγο του καιρού, ώθησε ένα αυτοκίνητο το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του.

Οι δύο Κελευστές έσπευσαν και πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του, πριν το όχημα βρεθεί στην θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν να διασώσουν την οδηγό αψηφώντας τον σοβαρό κίνδυνο που ενείχε η απόφαση τους για την ίδια τους την ζωή, μιας και μερικά δευτερόλεπτα μετά τον απεγκλωβισμό της το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «Θα επικοινωνήσω άμεσα με τους δύο Κελευστές, καθώς και με την Διοικητή του Λιμεναρχείου Κυλλήνης Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ασημακοπούλου, προκειμένου να τους εκφράσω δια ζώσης τα συγχαρητήρια μου.

Με αφορμή το συμβάν αυτό», συνέχισε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνο το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ότι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

inkefalonia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News