Ελλάδα

Κρητικός επισμηναγός «έσκισε» με F-16 τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

O Δημήτρης Βολακάκης ανήκει στην Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F - 16 Ζευς

Ένας Κρητικός έκανε όσους παρακολούθησαν τις πτήσεις πάνω από τη Θεσσαλονίκη και έκανε πάλι τους Έλληνες να «φουσκώνουν από υπερηφάνεια για τους πιλότους.

Με ένα F-16C Block 52+ ο Κρητικός επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πάνω από το Θερμαϊκό κόλπο, ολοκληρώνοντας τα δοκιμαστικά, για την πτήση – επίδειξης που θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζεύς» πραγματοποίησε σύμφωνα με το ethnos.gr high speed pass, πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και το κέντρο της, και slow roll σε πολύ χαμηλό ύψος, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης αλλά κι ενθουσιασμό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της πόλης.
Ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης.

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Βολακάκης


O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.
Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.


Η ομάδα Ζεύς


H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια