Μεγάλη πυρκαγιά στη Λέρο - Πολλά πύρινα μέτωπα σήμαναν συναγερμό

Ελλάδα
Μεγάλη πυρκαγιά στη Λέρο - Πολλά πύρινα μέτωπα σήμαναν συναγερμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυροσβέστες, εναέρια μέσα και εθελοντές «έπεσαν» στις φωτιές για να τις ελέγξουν

Μάχη με τις φλόγες σε τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα σε περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου. Στην περιοχή επιχειρούν οι υπηρεσίες του δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και πολλοί εθελοντές - κάτοικοι του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης, παίρνουν μέρος και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. Στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

Επίσης, πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελείται από 18 οχήματα, 26 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 πυροσβέστες. Στο έργο κατάσβεσή της μετέχουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News