Ελλάδα

Οι λαγοκέφαλοι γέμισαν τις θάλασσες - Σκέψεις για… επικήρυξη

Σε συναγερμό οι Αρχές - Η Περιφέρεια Δωδεκανήσων προσανατολίζεται μέχρι και… στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της χώρας από τη εμφάνιση λαγοκεφάλων στις ελληνικές θάλασσες.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δωδεκανήσων αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας της Περιφέερειας Δωδεκανήσων, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης: «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους αλιευτικούς συλλόγους σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης μας (σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) καθώς και με διευθύνσεις από άλλες περιφέρειες αλλά και από άλλα μεσογειακά κράτη με αντικείμενο το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την εμφάνιση των λαγοκέφαλων.

Προετοιμάζουμε από κοινού τις προτάσεις που θα καταθέσουμε προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, διότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα αλιεύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την προστασία των πολιτών, η Περιφέρεια Δωδεκανήσων προσανατολίζεται ακόμη και στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού.

«Υπάρχουν σκέψεις όπως η επικήρυξη του είδους. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει, αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης για να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια