Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα Βιολογικών Επιστημών

Το μέλλον είναι στη Βιολογία - Φοιτητές που είναι και ενημερωμένοι και ευσυνείδητοι πολίτες

Στη σημερινή εποχή, όπου η ανάγκη για κατανόηση της βιολογικής βάσης σοβαρών ασθενειών, η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, η ασφάλεια τροφίμων και η πρόληψη ασθενειών από μικροοργανισμούς αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες, οι σπουδές Βιολογικών Επιστημών προσφέρουν μια ευκαιρία στους αποφοίτους να έχουν έναν ενεργό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα σπουδών στις Βιολογικές Επιστήμες που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών.

Το πρόγραμμα παρέχει δύο κατευθύνσεις: Γενική Βιολογία και Γενική Μικροβιολογία. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Μικροβιολογίας (ASM).

Η Βιολογία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θετικών επιστημών σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στην κατανόηση των ζωντανών οργανισμών σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο μέχρι τις βιοκοινότητες και τα οικοσυστήματα. Οι γνώσεις αυτές βρίσκουν καθημερινά εφαρμογές σε ζωτικούς τομείς όπως η υγεία, η ανάπτυξη φαρμάκων, το περιβάλλον, η βιομηχανία και ασφάλεια τροφίμων κ.α. Η εξειδίκευση στη Γενική Μικροβιολογία, προετοιμάζοντας επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση των θετικών επιπτώσεων των μικροοργανισμών και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ζωή για την ανθρωπότητα. Οι απόφοιτοι λυκείων που σκέφτονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στον τομέα της Υγείας, των Τροφίμων ή του Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να ξεκινήσουν με ένα προπτυχιακό στις Βιολογικές Επιστήμες.

Υπερσύγχρονα Εργαστήρια

Το πρόγραμμα στις Βιολογικές Επιστήμες προσφέρει στους φοιτητές πεντάστερη εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον δημιουργικής μάθησης και καινοτομίας, με υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα του Τμήματος προετοιμάζει τους φοιτητές τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, με το πανεπιστήμιο να προσδίδει τεράστια έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση, προσφέροντας μια γκάμα δεξιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων έρευνας, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κύπρου. Πέραν των μαθημάτων, οι προπτυχιακοί φοιτητές, τον τελευταίο χρόνο σπουδών συνδέουν τις γνώσεις με τον πραγματικό επαγγελματικό χώρο με την μορφή πρακτικής άσκησης και εμπειρίας και τοποθετούνται για ένα εξάμηνο σε κλινικά εργαστήρια, ιδιωτικά ή δημόσια, σε ερευνητικά εργαστήρια, σε σχετικά κυβερνητικά τμήματα όπως το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δασών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε εργαστήρια τροφίμων και νερού, και σε εργαστήρια φαρμακευτικών βιομηχανιών. Αυτή η δυνατότητα, πέραν της σημαντικής επαγγελματικής εμπειρίας που προσφέρει, αυξάνει και τις μελλοντικές ευκαιρίες εργοδότησης των αποφοίτων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000,

email: info@euc.ac.cy

www.euc.ac.cy 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια