Ελλάδα

«Βροχή» παραιτήσεων με τη νέα Κυβέρνηση - Αποχώρησε και ο Ταφύλλης

Παραιτήθηκαν οι Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ΕΡΤ και ΑΠΕ, Λιμένων, Ισότητας των Φύλων και ΕΦΕΤ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Ταφύλλης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

«Για να διευκολύνει το έργο» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, όπως αναφέρει και στη σχετική επιστολή παραίτησής του.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως αναμένει στο γραφείο του τον νέο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, νέος γενικός γραμματέας θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ήταν και πρώην δήμαρχος Βύρωνα και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο κ. Ταφύλλης αναφέρει ότι, εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι, με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε, αλλά το σχέδιο νόμου δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω των πρόωρων εκλογών.

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε σήμερα ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ ο κ. Παναγιωτάκης θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο κ. Χατζηδάκης, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Την παραίτησή της υπέβαλλε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου  Εσωτερικών Φωτεινή Κούβελα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων.

Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από σήμερα», ανέφερε στη δήλωσή της και προσέθεσε: «Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

Όπως η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, δηλώνει σε ανακοίνωσή της: «Τελευταία ημέρα σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Δύσκολη ώρα. Αποχαιρετισμός με μεγάλη συγκίνηση με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΓΓΙΦ και τις συνεργάτιδες και συνεργάτες του γραφείου μου (μετακλητές/τους) που δύσκολα ξεχώριζαν οι μεν από τους δε. Όλες και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία, αναβαθμίσαμε τη ΓΓΙΦ, την εργασία των εργαζομένων που αξίζουν πολλά και πράξαμε ένα σημαντικό έργο για το οποίο έχουμε την καλή μαρτυρία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Είμαι περήφανη για όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τους ευχαριστώ θερμά, τους εύχομαι τα καλύτερα και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία. Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων που από τη φύση της αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας, όλα τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και υπο αυτή την έννοια υποβαθμίζει τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για θέματα ισότητας. Το ίδιο έπραξε και για το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Μετά την παράδοση -παραλαβή του νέου Υπουργού, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση της ΓΓΙΦ στον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών», αναφέρεται στο iefimerida.gr.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης

Παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ο Χρήστος Λαμπρίδης.

Μετά την χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας ο κ. Λαμπρίδης υπέβαλε στον νέο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Θέση που κατείχε από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατείχε τη θέση του διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, Χρήστος Λαμπρίδης σε σχετική του ανάρτηση στο facebook σημειώνει ότι προσπάθησε να συμβάλει στις απαιτήσεις μιας συλλογικής προσπάθειας προκειμένου  να μπορέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια.

«Η προσπάθεια για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής θητείας ούτε στις αρμοδιότητες μιας θέσης ευθύνης. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε μια διαρκή πορεία χρόνων στην οποία ο καθένας και η κάθε μία από εμάς, που επιλέξαμε να βαδίζουμε με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, αναμετριέται με τον  εαυτό του, διορθώνει τα λάθη του και συνεχίζει τη συλλογική προσπάθεια. Σε αυτή την πορεία είμαι βέβαιος ότι με πολλούς και πολλές που είχα την τύχη να γνωρίσω από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων θα συναντηθούμε» αναφέρει.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας επισημαίνει ότι προσπάθησαν να έχουν θετικά αποτελέσματα και στον χώρο της ναυτιλίας και σε αυτή την προσπάθεια είχαν άξιους συμπαραστάτες το πολιτικό προσωπικό, την ηγεσία και τα στελέχη και του Λιμενικού Σώματος, τις διοικήσεις και τα στελέχη των φορέων διοίκησης λιμένων οι οποίοι έπραξαν με ευσυνειδησία το καθήκον τους και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του σχεδιασμού που έθεσε η πολιτική ηγεσία υπερβαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις τυπικές τους υποχρεώσεις σε ωράρια, πρόσθετη προσπάθεια κ.λπ.

«Η συχνή επαφή και συνεργασία που επιδιώξαμε να έχουμε με τις διοικήσεις επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικές εκπροσωπήσεις του παραγωγικού κόσμου, αυτοδιοικητικούς φορείς, κινήσεις πολιτών κ.λπ. μας έδινε κάθε στιγμή την πραγματική εικόνα των συνθηκών και των αναγκών, ενώ τις προτάσεις τους προσπαθήσαμε να μετουσιώσουμε σε εφαρμοσμένη πολιτική πάντοτε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Η συνεισφορά τους σε αυτή την προσπάθεια ήταν πολύτιμη» προσθέτει.

Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ

Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος όσο  και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση εκλογή νέου ΔΣ στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα πριν κλείσει η Βουλή για τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ουδείς ζήτησε τις παραιτήσεις των κ. Δρόσου και Ψύλου. Και οι δύο τις υπέβαλαν χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία της νέας κυβέρνησης μαζί τους.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ έχουν υπαβάλει τις παραιτήσεις τους.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου

Την παραίτησή του, στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου, μαζί με τις ευχές του για καλή επιτυχία στο έργο του, χωρίς να παραλείψει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, σύμφωνα με το cnn.gr.

Ο κ. Πολυχρονίου, στο μήνυμα της παραίτησής του, ευχαριστεί θερμά, εκτός από τους εργαζόμενους του ΕΦΕΤ για την άψογη συνεργασία που είχαν, τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου Τροφίμων, τις εγχώριες επιχειρήσεις τροφίμων, τους Έλληνες καταναλωτές και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την πολύ καλή συμπεριφορά τους απέναντι στον Φορέα.

Ο ΕΦΕΤ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα μας, τα συμφέροντα των καταναλωτών, καθώς και τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων στην ελληνική αγροτική διατροφή.

Σχόλια