Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Συνελήφθη 64χρονος

Ελλάδα
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Συνελήφθη 64χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών

Δυο νέες εστίες κατά την διάρκεια της νύχτας είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια. Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει στον οικισμό Γαβαλά καθώς η φωτιά έχει φτάσει σε πολύ κοντινή απόσταση. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια εισηγήθηκε σύμφωνα με το ethnos.gr την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

Μια σύλληψη 

Μάλιστα στη μία σύλληψη ενός ατόμου έχει προχωρήσει η αστυνομία για τη φωτιάπου στην Εύβοια. Πρόκειται για έναν 64χρονο, κάτοικο της περιοχής Μανίκια στην Εύβοια, ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαιγε ξερά χόρτα έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του.

5 στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως για προληπτικούς λόγους.Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν λίγο πριν τις 12 το βράδυ στην περιοχή της Ευβοίας, παράλληλα με το αρχικό που βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.Από τις 3 το μεσημέρι η φωτιά καίει ό,τι βρει μπροστά της, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Μακρυχώρι. Συγχρόνως 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 2 τμήματα πεζοπόρων από τη Λαμία, επιμένουν σε μία ξεχωριστή μάχη για να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στο χωριό Θαρούνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News