Ο βιασμός έγινε κακούργημα

Ελλάδα
Ο βιασμός έγινε κακούργημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον νέο Ποινικό Κώδικα έγιναν ουσιαστικές αλλαγές στο άρθρο περί βιασμού

Οι αντιδράσεις σχετικά με το βιασμό έφεραν αλλαγές στο νομοσχέδιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την βίαιη αυτή πράξη να θεωρείται πλέον κακούργημα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου επικαλούμενος και τη σύμφωνη γνώμη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι η τελική διάταξη είναι η εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, επισείει κάθειρξη έως 10 έτη».

Συγκεκριμένα, το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με την ανωτέρω φράση, δηλαδή ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη». Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κακούργημα και ότι πλέον απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη και το κλειδί στην υπόθεση είναι η λέξη συναίνεση που προστίθεται στην παράγραφο του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο υπουργός χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους βουλευτές.

Να σημειωθεί πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν ότι δε θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη. Παράλληλα, η Αννέτα Καββαδία και η Μαρία Θελερίτη υποστήριξαν χθες κατά τη συζήτηση του ποινικού κώδικα στην επιτροπή ότι ο νέος ποινικός κώδικας στο συγκεκριμένο άρθρο κάνει διάκριση των βιασμών σε κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News