Ολομέλεια της Βουλής: Συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ελλάδα
Ολομέλεια της Βουλής: Συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεκλογική διαμάχη μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως απάντηση στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η  διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν τη σχετική ψηφοφορία.

Τσίπρας: Ζητώ εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής και των πολιτών

«Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα. Το σχέδιο αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο αλλά και την επόμενη τετραετία, αφορά την επιτάχυνση της πορείας μεταστροφής της χώρας μας στην κανονικότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία» τόνισε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός.

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: «Είναι κρυπτόμενος»

Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε διαμαρτυρίες από τα έδρανα της ΝΔ λέγοντας πως «δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει επανειλημμένως να κάνουμε αντιπαράθεση για τα θέματα της οικονομίας, της χώρας. Δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ μαζί του στον κιτρινισμό και την μαύρη προπαγάνδα στα οποία είναι ασυναγώνιστος ούτως ή άλλως».

Μητσοτάκης: Τι απάντησε για το debate

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε περίπου στις 20:20 ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στη Βουλή θα συζητήσουμε. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας, εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Δεν είμαστε τηλεπερσόνες. Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε, κ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, σημείωσε ότι εκείνος θα χαμογελά από τα ποσοστά που θα έχει συγκεντρώσει το κόμμα της Πειραιώς στις κάλπες. «Από τα κότερα στην κυβερνητική φιέστα, πριν τη φάκα των εκλογών που τόσο πολύ τρέμετε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Και σημείωσε: «Προσπαθήσατε να αλλάξετε την ατζέντα. Στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής ο λαός βλέπει τον πανικό να πάτε αλλού τη συζήτηση. Γνωρίζατε ότι η επικαιρότητα ασχολούνταν με άλλα θέματα. Το σχέδιό σας βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και πρόσθεσε: «Η κοινωνία θα σας θυμάται ως τον Τσίπρα, τον σκαφάτο, από την Αριστερά των καταλήψεων, στην Αριστερά των κότερων»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News