Αυγενάκης: Ο απελπισμένος Τσίπρας προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο

Ελλάδα
Αυγενάκης: Ο απελπισμένος Τσίπρας προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιχμηρός, αναφορικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Πρωθυπουργό, εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία είναι με τους πολλούς και όχι με τους Πολάκηδες», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ και Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης, στον ρ/σ Politica 89.8 του Ηρακλείου και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα της ΝΔ:

• Μπροστά στις ύβρεις που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης εναντίον του κ. Κυμπουρόπουλου και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

• Από σήμερα θα μιλήσουμε στη Βουλή για όλα και θα εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Μέσα από αυτή τη συζήτηση θα φανεί ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες.

• Ο υποκριτής κ. Τσίπρας μπορεί να εμφανίζεται ως πολέμιος των ελίτ, αλλά κάνει διακοπές στα σκάφη και τις πολυτελείς βίλες εφοπλιστών κάθε καλοκαίρι. Μόλις 3 εβδομάδες μετά την καταστροφή στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός έκανε «ζωάρα» απολαμβάνοντας τις παροχές της υπερπολυτελούς θαλαμηγού της κας Παναγοπούλου.

• Ο απελπισμένος κ. Τσίπρας 2 εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές «παίζει τα ρέστα του» με ψεύτικες εξαγγελίες προσπαθώντας να εξαγοράσει την ψήφο των πολιτών. Την ώρα που υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί το αφορολόγητο, που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.

• Ας θυμηθούμε αναλυτικά τι έκανε ο κ. Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο κ. Τσίπρας:

- Κατάργησε την έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

- Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 24%.

- Αποφάσισε τη μετάταξη βασικών τροφίμων από τον ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή.

- Αύξησε τον ανώτατο συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

- Έκοψε το ΕΚΑΣ και τώρα μοιράζει ένα κλάσμα της 13ης σύνταξης.

• Όσο δε για την εισφορά αλληλεγγύης, για την οποία είχε το θράσος να μιλήσει χθες, ακόμη και μετά την εξαγγελθείσα μείωσή της, θα παραμένει υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News