Ελλάδα

Απίστευτος Γεωργούλης: Ήθελε ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του έκανε την πρόταση

Ο ηθοποιός δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το χώρο που χρειαζόταν για να ασχοληθεί με τον πολιτισμό

Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινές οι δηλώσεις του Αλέξη Γεωργούλη και πλέον υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηθοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ 1, υποστήριξε ότι έκανε συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ενταχτεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και επίσημη πρόταση από τη ΝΔ δεν έγινε ποτέ.

Έτσι, αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διότι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του δόθηκε ο χώρος να υποστηρίξει τον πολιτισμό και θεώρησε ότι είναι υποχρέωσή του να το κάνει αυτό.

«Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα και πώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση να υποστηρίξει όσα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται.

Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ' αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη πολιτικός έχει πολλές ερμηνείες και ο ίδιος δεν θέλει να φθάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια