Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: Με πρόσωπα που ξεπέρασαν τα στερεότυπα ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στέλνει μήνυμα κατά των διακρίσεων

Πρόσωπα που ξεπέρασαν κάθε στερεότυπο, από την κοινότητα των Ρομά, υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, που τιμάται στις 8 Απριλίου κάθε έτος.

Ανάμεσα στη λίστα των προσκεκλημένων που υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές και μέλη  οργανώσεων που εργάζονται συστηματικά κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά.

Πρόκειται για πρόσωπα που ξεπέρασαν τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, καθώς και πρόσωπα που εργάζονται για να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Ρομά να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα στους 50 πολίτες που βρέθηκαν στο Μαξίμου ήταν:

  • Μαθητές και μαθήτριες, γονείς και η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου καθώς και μαθητές από το Δήμο Φυλής
  • Σπουδαστές και απόφοιτοι ΤΕΕ και ΕΠΑΛ καθώς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο τμήμα κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Μέλη, εκπρόσωποι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και διαμεσολαβητές από τα Παραρτήματα Ρομά 8 δήμων της Αττικής.
  • Ο Πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ  και
  • Δικηγόροι, λογιστές, διαμεσολαβητές, μεταφραστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στη Μη κερδοσκοπική Οργάνωση HEROMACT (Hellenic Roma Action).

Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια