Μνημόσυνο στα θύματα του C-130, που συνετρίβη πριν 28 χρόνια στο Όρος Όθρυς

Ελλάδα
Μνημόσυνο στα θύματα του C-130, που συνετρίβη πριν 28 χρόνια στο Όρος Όθρυς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνημόσυνο για τα 63 θύματα του C-130 που συνετρίβη πριν 28 χρόνια στο όρος Όθρυς τέλεσε ο Δήμος Πειραιά

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 63 θύματα -σμηνίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς- του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 28 χρόνια, τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Πειραιά, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενών των θυμάτων, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης. Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τη συντριβή του αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς, όπου έχασαν τη ζωή τους και οι 63 επιβαίνοντες αεροπόροι» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Σταύρος Βοϊδονικόλας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη.

Ο κ. Βοϊδονικόλας σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία θλιβερή επέτειος για τις οικογένειες των θυμάτων και πρόσθεσε πως «η θυσία των 63 αεροπόρων, όπως και όλων όσων έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, μας γεμίζει θλίψη, ταυτόχρονα όμως μας κάνει υπερήφανους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News