Στην Ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών - Θα καταθέτει πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης;

Ελλάδα
Στην Ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών - Θα καταθέτει πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ;

Στην Ολομέλεια εισχήθη σήμερα το πρωί η Συμφωνία των Πρεσπών μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ υψηλοί τόνοι αναμένονται και για τις επόμενες δύο ημέρες μέχρι την ψήφιση το βράδυ της Πέμπτης.

Η ΝΔ προσέρχεται στη συζήτηση έχοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όπως άφησε να διαφανεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην περάσει η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο” δήλωσε, σε μια συγκυρία που φουντώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη κατάθεση μομφής εναντίον της κυβέρνησης λόγω του Μακεδονικού. 

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν η ΝΔ χρησιμοποιήσει το κοινοβουλευτικό όπλο της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Η φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» έδειξε πως αφήνει ανοιχτά όλο τα ενδεχόμενα με τις πιθανότητες να κλείνουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών. «Όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πιθανότερη μέρα η Πέμπτη

Σύμφωνα με το thetoc.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πιθανότερο σενάριο - εκτός απροόπτου - είναι να καταθέσει την πρόταση μομφής την Παρασκευή πριν από την ψηφοφορία προκειμένου να την μπλοκάρει. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία στη βουλή θα σταματήσει και θα ξεκινήσει η τριήμερη συνεδρίαση στην ολομέλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News