Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Καμμένος - Αναμένεται να ζητήσει Ψήφο Εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

Ελλάδα
Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Καμμένος - Αναμένεται να ζητήσει Ψήφο Εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κύβος ερρίφθη μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία κράτησε λιγότερο από μια ώρα...

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Στο θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι σε λίγα λεπτά αναμένονται δηλώσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι γίνεται με την Ψήφο εμπιστοσύνης

Στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της και θα ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, όπως ορίζει το άρθρο 84 του Κανονισμού της Βουλής.

Τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας εκτός από τις ψήφους των βουλευτών του θα μπορεί να υπολογίζει σε αυτές των Κατερίνας Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Έλενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη και Βασίλη Κόκκαλη.

Αιχμηρή απάντηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ηρακλειώτη βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Με ανάρτηση στο twitter ο κ. Αυγενάκης αναφορικά με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση δήλωσε τα εξής: «Τελικά δεν χρειάστηκε εγχείρηση για να αφήσει ο Πάνος την καρέκλα. Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, η λαϊκή κατακραυγή, ο δημόσιος αυτοεξεφτελισμός του εδώ και 4 χρόνια και η εξαγορά της πλειονότητας των βουλευτών του από τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν αρκετά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News