«Σαρώνει» ο «Ραφαήλ» - Σοβαρά προβλήματα σε οδικό δίκτυο και λιμάνια

Ελλάδα
«Σαρώνει» ο «Ραφαήλ» - Σοβαρά προβλήματα σε οδικό δίκτυο και λιμάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρία που «σαρώνει» τη χώρα

«Σαρώνει» ο «Ραφαήλ», το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς τα πλοία στη Ραφήνα είναι δεμένα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι από τα λιμάνια της Κρήτης και σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμεναρχείου ο απόπλους των πλοίων πραγματοποιείται κανονικά προς το λιμάνι του Πειραιά. 

Στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο.

Προβλήματα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στο 82ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, λόγω κατολίσθησης, όπως επίσης και στην δημοτική οδό Περιστέρας -χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Στην Αρκαδία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Αγίου Πέτρου - Άστρους, από το 20ο έως το 53ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας:

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την Άνω Χώρα.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγ. Κυριακής.

*Στην εθνική οδό Καλλιθέας - Προυσού, από το 13ο έως, το 18ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους:

*Στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας.

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Πελετών - Μαρίου, από το 20ο, έως 40ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Παλαιοχωρίου - Αγίου Βασιλείου, από το 12ο, έως το 32ο χιλιόμετρο.

Στην Κορίνθια, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από 15ο χιλιόμετρο.

Στην Μεσσηνία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 33ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Τέλος, λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι στους νομούς Τρικάλων

Ανοιχτοί οι δρόμοι στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας - Προετοιμασίες για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ξεπέρασε τους 50 πόντους το ύψος του χιονιού στα ορεινά των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας του νομού Τρικάλων, ενώ 20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι προκειμένου το οδικό δίκτυο να είναι ανοιχτό.

Μέχρι τώρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, «όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, και προετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη Πέμπτη», όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις. Ενώ, πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Στο νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια 35 μηχανήματα. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως η ΠΕ Καρδίτσας προετοιμάζεται για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στα λευκά το Πήλιο, ανοιχτοί οι δρόμοι

Στα λευκά έχει ντυθεί το Πήλιο, την πρώτη ημέρα του χρόνου. Το χιόνι ξεκινάει από το Κατηχώρι και φτάνει μέχρι το Καράβωμα, ενώ στην περιοχή της Ανάβρας έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς στην περιοχή του Πηλίου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στα λευκά ντύθηκε η Λέσβος

Η πρώτη μέρα του 2019 βρήκε τη Λέσβο ντυμένη στα λευκά!

Από το πρωί χιονίζει σε όλες σχεδόν τις περιοχές του νησιού, ενώ έχουν αποκλειστεί από το πυκνό χιόνι και κάποια χωριά όπου η συγκοινωνία έχει διακοπεί ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Στρατή Κύτελη ο οποίος βρίσκεται στο Αμπελικό, η κατάσταση εκεί είναι αρκετά δύσκολη ενώ μία γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό της.

Ρόδος: Ισχυρή βροχόπτωση

Μικροπροβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες στο νησί της Κω. Λόγω της ισχυρής βροχής ξεχείλισαν χείμαρροι στο νησί και σε κάποιες περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε μία περίπτωση μάλιστα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά πλημμυρισμένου ποταμού και έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή της Συντριανής χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτα.

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο νέο στάδιο Κω πλημμύρισαν τα γύρω οικόπεδα, όπως και κατοικίες που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ενώ μικροπροβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Επί ποδός είναι από το απόγευμα το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες του δήμου Κω, οι διασώστες καθώς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News