Χάκαραν Τούρκοι την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών;

Ελλάδα
Χάκαραν Τούρκοι την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστηρίζουν οι χάκερς και τι το ίδιο το υπουργείο

Επίθεση στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς, κάτι που διαψεύδει το ίδιο το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω χάκερς που αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» ισχυρίζονται ότι κατέβασαν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και το παράρτημα της εθνικής στρατηγικής του υπουργείου, σήμερα Τετάρτη.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» ανέφεραν σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για την μικρασιατική καταστροφή.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Μάλιστα, οι χάκερς προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε ελληνικά ΜΜΕ «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Η διάψευση

Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δε σταμάτησαν να λειτουργούν ούτε τα mail ούτε η ιστοσελίδα.

Επιβεβαιώθηκε μάλιστα ότι αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News