Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για αύξηση κατώτατου μισθού και επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί

Ελλάδα
Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για αύξηση κατώτατου μισθού και επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικές εξαγγελίες στο “γαλάζιο” συνέδριο

Μηνύματα ενότητας, προτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει μια ώρα αρχύτερα από την κυβέρνηση και σημαντικές κοινωνικές εξαγγελίες - όπως χαρακτηριστικά το κοινωνικό επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί και η αύξηση του κατώτατου μισθού - επιφύλασσε η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - συνέδριο του οποίου την αυλαία άνοιξε ως πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τον Κώστα Καραμανλή να στέλνει σήμα για στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ πάντων αγώνα για μια ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ

Αναλυτικότερα, στη χθεσινή ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλασσε δύο εκπλήξεις, με δύο κοινωνικές, πολιτικές δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό: α) βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, και β) αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Το επίδομα των 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες θα προβλέπεται στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Ν.Δ. Πρόκειται, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για ένα ποσό που έχει ως στόχο να καλύψει τα αναγκαία έξοδα το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του κάθε παιδιού και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, και ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις νέες μητέρες, ως κυβέρνηση η Ν.Δ., όπως τόνισε, θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ σχεδιάζει να καθιερώσει το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες τη φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού, για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες.

Παράλληλα, κάθε οικογένεια που το παιδί της δε βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ τον μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη τον βρεφονηπιακό σταθμό που επιθυμεί.

Αύξηση κατώτατου

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω».

Οι 6 στόχοι

Βασικό στοιχείο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ότι «η Ν.Δ. έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος σκιαγράφησε τους «6 μεγάλους στόχους της Ν.Δ. για την Ελλάδα:

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

2. Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

4. Μια Παιδεία που βλέπει το μέλλον, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

6. Μια Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της - παντού στον κόσμο».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Με τη φράση «φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για το σύνολο των πεπραγμένων της. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και ότι «είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς - είπαν “όχι”: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Κώστας Καραμανλής

Μήνυμα ενότητας από τον πρώην πρωθυπουργό

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου της Ν.Δ. «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία. Διακυβέρνηση ισχυρή και σταθερή, με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη. Την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να τη διασφαλίσει και σε αυτό τον μεγάλο αγώνα όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Το συνέδριό μας είναι γιορτή της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ. και σημείωσε: «Είμαστε το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών.

Δε δέχεται περιχαρακώσεις. Απορρίπτουμε τα άκρα και τους λαϊκιστές όπως αυτοί που κυβερνούν. Εκφράζουμε ευρύτατο κοινωνικό φάσμα. Είμαστε η παράταξη των μεταρρυθμίσεων. Θέλουμε την κοινωνία σε πρώτο πλάνο, τον πολίτη συμμέτοχο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News