Ελλάδα

Αναδρομικά 820 εκ. € ανακοίνωσε ο Τσίπρας στους ένστολους

Αύριο στη Βουλή η ψήφιση για την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους

Από το Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την επιστροφή αναδρομικών χρημάτων στους ένστολους.

Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο, με την απόδοση 820 εκατομμυρίων ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις θα ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη, από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ενώ, τα αναδρομικά στους ένστολους θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα εξής: «Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.»

Συνοπτικά, τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός:

«Και εσείς άνδρες και γυναίκες που υπηρετείτε με σθένος και αυταπάρνηση τη πατρίδα, από άκρη σε άκρη της επικράτειας της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων για της κρίσης υπεστήκατε αδικίες σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές σας απολαβές.

Αλλά ούτε μια στιγμή δεν υποστείλατε τη σημαία, ούτε μια στιγμή δεν κάνατε πίσω από το υπέρτατο καθήκον, παρά τις αδικίες αυτές. Και για αυτή σας τη στάση σας χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη, αλλά και την έγνοια μας να είστε από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, γίνεται αύριο στη Βουλή. Με ένα σαφή συμβολισμό.

Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες.

Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια