Παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου

Ελλάδα
Παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται με νέα τροπολογία ο νόμος Παρασκευόπουλου που αφορά στην αποσυμφόρηση των φυλακών

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του Ν.4489/2017 που αφορούν έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης.

Με την τροπολογία παρατείνεται κατά ένα έτος, δηλαδή μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019 (αντί μέχρι τις 28.8.2018 που ισχύει), η προθεσμία απόκτησης από τους κρατούμενους που εκτίουν ποινή περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων των προβλεπόμενων προϋποθέσεων, για τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης.

Με την ίδια τροπολογία τροποποιούνται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την απόλυση των κρατουμένων υπό όρους και μεταξύ άλλων, παρέχεται η δυνατότητα στο δικαστικό συμβούλιο που χορήγησε την υπό όρο απόλυση, να την ανακαλέσει οποτεδήποτε, σε περίπτωση που η απόλυση στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία ή πλαστά έγγραφα. Για την κρίση του δικαστικού συμβουλίου δεν απαιτείται προηγούμενη καταδίκη ορισμένου προσώπου ή άσκηση ποινικής δίωξης.

«Θα ελεγχθούν τα πάντα» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα, και με την οποία αυστηροποιούνται οι διατάξεις για αποφυλάκιση όταν αφορά λόγους υγείας, δίνεται η δυνατότητα να ανακληθούν βουλεύματα αποφυλάκισης που έχουν γίνει με πλαστά πιστοποιητικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News