Η θαυμαστή διάσωση της Β. Πλεξίδα και η συγκλονιστική περιγραφή

Ελλάδα
Η θαυμαστή διάσωση της Β. Πλεξίδα και η συγκλονιστική περιγραφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία σώθηκε από θαύμα, μετά από την πτώση του ελικοπτέρου όπου επέβαινε στο Σαραντάπορο, μίλησε για όσα βίωσε την ημέρα εκείνη στην εκπομπή με «Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ1

Πρόκειται για την μοναδική επιζήσασα της πτώσης του ελικοπτέρου τύπου «Χιούι» στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και η οποία μίλησε τραγικό δυστύχημα σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, για το θαύμα που την κράτησε στη ζωή.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένη η Βασιλική Πλεξίδα συγκλονίζει με την περιγραφή της, καθώς όπως αναφέρει επικαλέστηκε την Παναγία και εκείνη έτρεξε την έβγαλε από το ελικόπτερο και την προσγείωσε στο έδαφος, ενώ προσπαθούσε να την καθησυχάσει και να την ηρεμήσει.

Η αρχιλοχίας περιγράφει πώς δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα, παρά μόνο την Παναγία. «Με έσωσε η Παναγία. Την είδα να ξεριζώνει το κάθισμα, να με κρατά στην αγκαλιά της και να με βάζει σ΄ ένα διπλανό σημείο». Εκεί όπου σήμερα η ίδια και η οικογένειά της έχουν τοποθετήσει ένα μικρό μνημείο, εικονοστάσι.

Την ενημέρωσε επίσης ότι θα στείλει ανθρώπους να την πάρουν από το σημείο, που η ίδια την τοποθέτησε.

Επίσης της είπε να κηρύττει αυτό το θαύμα για τα έσχατα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί εκτίμησαν ότι για την ανάρρωση της από τα τραύματα θα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε μήνες. Όμως η Βασιλική ανάρρωσε μέσα σε 2,5 εβδομάδες έπειτα από την εμφάνιση της Παναγίας παίρνοντας της τους πόνους! Η Παναγία της ζήτησε να κηρύττει παντού το θαύμα ώστε να ενδυναμώνει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα.

Η Βασιλική έκανε λόγο για πολλαπλό, μέγιστο θαύμα. «Όχι μόνο σώθηκα, αλλά ανάρρωσα και ταχύτατα. Το μεγαλύτερο όπλο όλων μας είναι η πίστη. Να μην χάσουμε ποτέ την πίστη μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News