Λάρισα: Οδοντίατρος φίλησε νεογέννητο στο στόμα

Ελλάδα
Λάρισα: Οδοντίατρος φίλησε νεογέννητο στο στόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχος ο κατηγορούμενος που κοιτούσε επίμονα τις εξετάσεις παιδιών

Σοκ προκαλεί η κίνηση ενός μεσήλικα Λαρισαίου οδοντίατρου να φιλήσει στο στόμα ένα νεογέννητο, περιστατικό που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του μωρού και η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο άντρας είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου μαζί με τη σύζυγο και την πεθερά του, προκειμένου η τελευταία να κάνει κάποιες εξετάσεις.

Όμως, όση ώρα γίνονταν οι εξετάσεις, εκείνος «έκοβε» βόλτες στους διαδρόμους όπου εξετάζονταν μικρά παιδιά.

Όπως κατέθεσε γιατρός που κάνει την πρακτική του «κοιτούσε μέσα από την κουρτίνα επίμονα ενώ γινόταν εξέταση παιδιών και αυτό ήταν τρομακτικό. Του έγιναν παρατηρήσεις και από άλλους γιατρούς πριν φτάσω κι εγώ στο σημείο».

Παρά τις συστάσεις, ο κατηγορούμενος δε σταμάτησε: «Η παρουσία του ήταν αισθητή και ιδιαίτερα ενοχλητική». Ο οδοντίατρος πλησίασε μία μητέρα που κρατούσε το μόλις 30 ημερών μωρό της και όπως δήλωσε η ίδια η μητέρα «δεν τον ήξερα. Με πλησίασε και μου ζήτησε απλά να το πάρει μια αγκαλιά. Το έδωσα. Το πήρε και το φίλησε στο στόμα».

Η σύζυγος του δράστη κατέθεσε για το μοιραίο περιστατικό πως «ήμασταν μαζί. Απλά το πήρε αγκαλιά. Δεν το φίλησε.». Ο γιος του συμπλήρωσε ότι «είμαστε οικογένεια που ανοιγόμαστε εύκολα».

Ο οδοντίατρος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε το φιλί: «Τις κουρτίνες στον χώρο της Παιδιατρικής τις άνοιξα γιατί μπερδεύτηκα. Βρήκα μια τσιγγάνα και της ζήτησα να πάρω μια αγκαλιά το μωράκι. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι άλλο».

Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε και η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως θα μπορούσε να διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης για διερεύνηση περί ψευδορκίας.

Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικό, για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή και οδοντίατρος άσκησε έφεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News