«Έπνιξε» την Ελλάδα ο κυκλώνας «Ζορμπάς»

Ελλάδα
«Έπνιξε» την Ελλάδα ο κυκλώνας «Ζορμπάς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ποτάμια" οι δρόμοι στην Εύβοια

Η επέλαση του «Ζορμπά» αφήνει πίσω της μεγάλες καταστροφές σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Κλειστοί δρόμοι, ποτάμια που μετατράπηκαν σε χείμαρροι, πλημμυρισμένα σπίτια και περιουσίες είναι η εικόνα στην Εύβοια, την Κορινθία και την Αργολίδα.

«Φούσκωσε» ο ποταμός Κηρέας

Η καταστροφή στην Εύβοια είναι μεγάλη από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα και αυτό γιατί, ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις… απειλητικές δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του.

Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Και στην Χαλκίδα είναι πολλά τα προβλήματα, αφού στην πόλη έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Επί ποδός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική που έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια.

«Πνίγηκε» και ο Θεολόγος

Θύμα του Ζορμπά σήμερα είναι και ο Θεολόγος του δήμου Λοκρών, καθώς μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια: «Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά» έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό. Ευτυχώς οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News