default-image

Για κύματα ύψους 7-8 μέτρων λόγω κυκλώνα προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

Ελλάδα
Για κύματα ύψους 7-8 μέτρων λόγω κυκλώνα προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επαγρύπνηση οι αρχές καθώς ήδη ο κυκλώνας "σαρώνει'' τη χώρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για το πέρασμα του κυκλώνα από τη χώρα μας. Για κύματα που θα φτάνουν σε ύψος τα 7-8 μέτρα κάνει λόγο η Πολιτική Προστασία ενώ οι εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών μιλούσαν για κύματα έως 11 μέτρων στα ανοιχτά.

Ευρεία σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, συγκλήθηκε χτες το βράδυ στην Πυροσβεστική, για τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης.

Ο κ. Ταφύλλης ανέφερε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των πολιτών και έδωσε τα τελευταία στοιχεία από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, για το τι θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της ημέρας, που αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και κύματα μέχρι και 8 μέτρων.

Ειδικότερα, όπως είπε ο γενικός γραμματέας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι περιοχές του Νοτίου Ιονίου, η Πελοπόννησος, θα ακολουθήσουν η Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια και από το απόγευμα οι Σποράδες και η Ανατολική Θεσσαλία.

Θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι τοπικά θα φτάσουν τα 10 μποφόρ, ενώ στην θάλασσα των Κυθήρων και στο Νότιο Ιόνιο αναμένεται ύψος κυμάτων 7-8 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News