default-image

Νοέμβριο και... βλέπουμε τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Ελλάδα
Νοέμβριο και... βλέπουμε τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφαντα τα... αποτελέσματα για τις μόνιμες προσλήψεις

Κάτι παραπάνω, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ήξεραν οι άμεσα εμπλεκόμενοι αυτοδιοικητικοί εδώ στην Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, που έλεγαν και ξαναέλεγαν «ποια άνοιξη, και ποιο καλοκαίρι... καλό Νοέμβριο και βλέπουμε» για τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων...

Παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα από τα κυβερνητικά στελέχη, που - απορίας άξιον πώς - διαλαλούσαν ότι τα διαδικαστικά θα προχωρούσαν άμεσα, έχει περάσει ένα ολόκληρο 6μηνο από την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ και τα οριστικά αποτελέσματα των προσλήψεων παραμένουν... άφαντα!

Χθες μάλιστα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ υποσχέθηκε επιτάχυνση των διαδικασιών, σε μια προσπάθεια οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων να εκδοθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ή μέχρι τα τέλη του 2018!

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα τέλη Νοεμβρίου λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις με τις οποίες έχουν προσληφθεί αρκετοί εκ των προσωρινών επιτυχόντων, ώστε να εργαστούν και να ενισχύσουν τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των ΟΤΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών και των χιλιάδων ενστάσεων και να προκύψουν οι οριστικά προσληφθέντες υπάλληλοι!

Δεδομένης της ανησυχίας, και του αναβρασμού από πλευράς τόσο των ίδιων των άμεσα ενδιαφερόμενων που έκαναν τα χαρτιά τους για τις προσλήψεις, όσο και των Δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα.

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης έδωσε διαβεβαιώσεις για την επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμων.

«Γίνεται προσπάθεια επίσπευσης έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων 8.000 περίπου εργαζομένων στους Δήμους εντός του Νοεμβρίου ή εντός του ενεστώτος χρόνου», τόνισε, συγκεκριμένα, ο κ. Καραβοκύρης.

O κ. Χαρίτσης με τη σειρά του τόνισε: «Συζητήσαμε για τον διαγωνισμό 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, μια τόσο μεγάλη προκήρυξη, στην οποία έκαναν αίτηση δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η οποία τελικά καλύπτει πολύ σημαντικές ανάγκες των Δήμων σε όλη τη χώρα, με προσωπικό ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, με περίπου 8.500 εργαζόμενους. Μια πολύ μεγάλη δουλειά που έχει αναλάβει το ΑΣΕΠ - τον έλεγχο των αιτήσεων και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Και επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται για τη Δημόσια Διοίκηση, πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στα στελέχη του ΑΣΕΠ για την πολύ σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται και που πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News