Ελλάδα

Απαγωγή - θρίλερ στην Κύπρο - Άρπαξαν δύο 11χρονους

Ο απαγωγέας συστήθηκε ως δάσκαλος και εξαφανίστηκε με τα αγόρια

Συναγερμός στην Κύπρο όπου σημειώθηκε απαγωγή δύο 11χρονων αγοριών έξω από έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα Κύπρου. Το θέμα έχει αναστατώσει γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς τα δύο παιδιά εξαφανίστηκαν έξω από το χώρο του σχολείου.

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη. Οι γονείς των δύο παιδιών είναι πιθανότατα Έλληνες. Ο Φίλιππος Σταματάκης είναι γιος του γιατρού Ελευθέριου Σταματάκη, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας.

Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή. Το προσωπικό του δήμου έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία της Κύπρου αναφέρει:

Όπως αναφέρεται σε πρωινή αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.

 Στην περιοχή έπσευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου στις 10 η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα. Οι αρχές εικάζουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο δράστη, προκειμένου να παραπλανήσει την Αστυνομία.

Το θέμα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης που ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών. 

 

Σχόλια