Προθεσμία για την απολογία του ζήτησε ο κοσμηματοπώλης στην Ομόνοια

Ελλάδα
Προθεσμία για την απολογία του ζήτησε ο κοσμηματοπώλης στην Ομόνοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απροσδιόριστη παραμένει η αιτία θανάτου του 33χρονου.

Προθεσμία για να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες πήρε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί και ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην Ομόνοια που συνελήφθη. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως φοβάται τους αντιεξουσιαστές. «Έπρεπε να υπερασπιστώ την περιουσία μου και να βοηθήσω τον φίλο μου. Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθεί με μαχαίρι. Το είχα δει το μαχαίρι. Αν ήξερα ότι θα γίνονταν όλα αυτά δεν θα ανακατευόμουν. Φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της οικογένειας μου από τους αντεξουσιαστές» είπε ο 55χρονος στους αστυνομικούς.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται  στις ιστολογικές και  τοξικολογικές εξετάσεις για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ο τελευταίος έχασε τη ζωή του στην Ομόνοια, μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από κοσμηματοπωλείο το οποίο φέρεται ότι αποπειράθηκε να ληστέψει.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων συμπερασμάτων της ιατριδικαστικής έκθεσης αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία του θανάτου του 33χρονου. Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν εντόπισαν κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Έτσι πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να φωτιστεί η αιτία του θανάτου, τα οποία θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 ημέρες.

Το Σάββατο ασκήθηκε ποινική δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος από τον εισαγγελέα σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Tι ανέφεραν οι ιατροδικαστές

Απροσδιόριστη παραμένει η αιτία θανάτου του 33χρονου, καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και του Σ. Τσαντίρη, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου, δεν προσδιορίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Φωτογραφίες και πληροοφορίες και από το thetoc.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News