Ελλάδα

Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τον 9χρονο που περιπλανιόταν στην Κομοτηνή

Οι γονείς συνελήφθησαν ενώ το παιδί εξομολογήθηκε ανατριχιαστικά βιώματα

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι εντοπίστηκε 9χρονος να περιφέρεται μόνος του στην Κομοτηνή με αποτέλεσμα να επικρατήσει συναγερμός στις αρχές και συλληφθούν οι γονείς του παιδιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης: «συνελήφθησαν την 6-9-2018 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, μια 30χρονη και ένας 25χρονος, διότι, νυχτερινές ώρες της 5/6-9-2018, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιός τους, ηλικίας 9 ετών».

Πίσω από την υπόθεση αυτή φαίνεται όμως ότι κρύβεται μια ανθρώπινη τραγωδία.

Κακοποιούσαν τον ανήλικο

Σύμφωνα με το newsbomb.gr το ίδιο το παιδί φέρεται να εξομολογήθηκε ότι φοβόταν να γυρίσει σπίτι του αν δεν είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα από επαιτεία, γιατί το χτυπούσε ο σύντροφος της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα.

Η οικογένεια του 9χρονου είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. 

Σχόλια