Ελλάδα

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί περιγράφουν πως τους συνέλαβαν

Σε βίντεο μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης, περιγράφουν στον Κατρούγκαλο και το Φλώρο πως συνελήφθησαν από τους Τούρκους

Είναι οι πρώτες τους στιγμές μετά την απελευθέρωσή τους: Οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος και επιστρέφουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Μαζί τους βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μετά τις πρώτες στιγμές αμηχανίας οι δύο στρατιωτικοί μίλησαν στο τηλέφωνο, ήπιαν κάτι για να δροσιστούν και στη συνέχεια διηγήθηκαν την περιπέτειά τους.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης εξηγεί πώς έγινε η σύλληψή τους. Περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο, που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει πως ακολούθησαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν ότι ανήκαν σε παράτυπους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο Αγγελος Μητρετώδης ανέφερε πως ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.

Δείτε τις στιγμές της επιστροφής στο βίντεο από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια