Βουλή: Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή της ΧΑ

Ελλάδα
Βουλή: Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή της ΧΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέες εμπρηστικές αναφορές προχώρησε εντός της Βουλής η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Μακρόνησο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές και την καταδίκη του προεδρείου.

Ο βουλευτής της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας λέγοντας: «Κάτω τα χέρια από την Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στην Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα κι ό,τι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».

Στο άκουσμα των λεγομένων του χρυσαυγίτη βουλευτή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Μαντάς, πήρε τον λόγο για να μιλήσει για νέα απειλή προς την Δημοκρατία και ζήτησε να καταδικαστεί το γεγονός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Το να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου με νέα Μακρονήσια, είναι ύβρις στην Δημοκρατία, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει να καταδικαστεί από όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

«Είναι αυτονόητο ότι η απειλή κατά των βουλευτών, αποδοκιμάζεται από το προεδρείο και μάλιστα όταν γίνεται εντός του Κοινοβουλίου, είναι αδιανόητο», είπε ο Δ. Κρεμαστινός.

«Μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών, ετοιμάζονται να ξανανοίξουν την Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελλής.

Στο μεταξύ, επανήλθε ο βουλευτής της ΧΑ, για να πει ότι εννοούσε ότι η Μακρόνησος θα χρειαστεί ως ιστορικό μνημείο. «Συμφωνώ μαζί σας», είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News