default-image

H Μάνδρα «ξαναζεί» τον εφιάλτη, μετά την τραγωδία με 24 νεκρούς

Ελλάδα
H Μάνδρα «ξαναζεί» τον εφιάλτη, μετά την τραγωδία με 24 νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 40 λεπτά διήρκησε η βροχή αλλά αποδείχθηκε ικανή να προκαλέσει χάος, 45 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική.

Εφιαλτικές ώρες πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας της Νέας Περάμου καθώς ξύπνησαν οι μνήμες του Νοεμβρίου όταν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας σε συνδυασμό με την απουσία υποδομών, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης πλημμύρισε ξανά.

Η ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε το βράδυ της Τρίτης περίπου 40 λεπτά αλλά αποδείχθηκε ικανή να προκαλέσει χάος. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους με χώμα και τσιμεντόλιθους. Η βροχή παρέσυρε κάδους και φερτά υλικά. «Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη. 

"Πολλά νερά παρέσυραν χώματα από τα βουνά. Το νερό με τα χώματα μπήκαν στην πόλη", είπε η δήμαρχος η οποία συμπλήρωσε πως δεν έχει γίνει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο, αφενός διότι τα έργα πρέπει να γίνουν στα βουνά, από εκεί δηλαδή που ξεκινά το κακό και αφετέρου επειδή "τώρα γίνεται η μελέτη".

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της καθώς είναι "χρονοβόρες οι διαδικασίες", ενώ τόνισε πως καταστράφηκαν τα πάντα. Η νύχτα ήταν εφιαλτική. H πυροσβεστική δέχθηκε 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων από ισόγεια καταστήματα και οικίες από την Ν. Πέραμο και 50 από την Μάνδρα. Επίσης, λόγω της ορμητικότητας των χειμάρρων πλημμύρισαν σημεία της Εθνικής Οδού, με συνέπεια να διακοπεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες και η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας έως το φανάρι προς Μάνδρα.45 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστικήΗ πυροσβεστική δέχθηκε σύμφωνα με το thetoc.gr τουλάχιστον 45 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο, ενώ επιχειρούσαν μέχρι αργά 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Παράλληλα, στη Μάνδρα υπάρχει για προληπτικούς λόγους ένα ερπυστριοφόρο και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, στην περιοχή έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση κάθε απροόπτου σε συνεργασία με την πυροσβεστική, καθώς είναι νωπές οι τραγικές εικόνες από την πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου.  (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News