Χαμός στη Βουλή με παραλήρημα Μπαρμπαρούση: Να συλλάβει ο Στρατός τον Τσίπρα

Ελλάδα
Χαμός στη Βουλή με παραλήρημα Μπαρμπαρούση: Να συλλάβει ο Στρατός τον Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοφανές επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση να καλεί τον στρατό να προβεί σε πραξικόπημα.

«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Θεωρήθηκε δε ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα

Μετά το απραλήρημα, στην διαβίβαση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, των πρακτικών της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής. Εάν πρόκειται για κακούργημα προβλέπεται ακόμα και σύλληψη.

Ομόθυμη ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα.

Αποβολή της Χ.Α. ζητά ο Πρόεδρος της Βουλής

Νωρίτερα την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια και όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.

Καμμένος: Πράξη εσχάτης προδοσίας  - Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη

Ακολούθησε παρέμβαση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή ο οποίος ανέφερε:

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.  Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. 

Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο σύνταγμα,  προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα.Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. 

Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινική κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος. 

Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και  να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό.  

Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News