Ελλάδα

Mirage 2000: «Μίλησε» ο καταγραφέας - Τι σκότωσε το Γιώργο Μπαλταδώρο;

Τέλος στα αναπάντητα ερωτήματα για την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους Mirage 2000, που έπεσε στη Σκύρο «έδωσε» ο καταγραφέας.

Υπενθυμίζεται ότι η πτώση του αεροσκάφους είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.

Σχόλια