Ξέσπασε σε κλάματα ο Μ. Κεφαλογιάννης στον τηλεοπτικό αέρα για τους 2 κρατούμενους στρατιωτικούς

Ελλάδα
Ξέσπασε σε κλάματα ο Μ. Κεφαλογιάννης στον τηλεοπτικό αέρα για τους 2 κρατούμενους στρατιωτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονα συναισθήματα διακατέχουν τον Μανώλη Κεφαλογιάννη μετά και τη συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας καλεσμένος στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»,  κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του δεν άντεξε και λύγισε.

Ξέσπασε σε λυγμούς, γεγονός που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό στον τηλεοπτικό αέρα ενώ στο τέλος η συναισθηματική του φόρτιση ήταν τέτοια που αναγκαστικά διακόπηκε η τηλεφωνική σύνδεση.

Με μια ξεχωριστή αφιέρωση, συγκεκριμένα μια κρητική μαντινάδα άκρως ταιριαστή με την... κατάσταση, με τα αναγκαία μηνύματα θάρρους αλλά και με την περηφάνια που ο ίδιος διέκρινε πάνω τους, επισκέφτηκε χθες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και σχεδόν δυόμισι μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., ο οποίος μετά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς συναντήθηκε και με τους γονείς τους στην Ορεστιάδα, ξεκαθάρισε πως η υπόθεση της πρωτοφανούς κράτησης των δύο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, θα παραμείνει ψηλά σε επίπεδο Ε.Ε., με ένα και μοναδικό φυσικά στόχο: να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στις οικογένειές τους το ταχύτερο δυνατό...

Αναλυτικότερα, όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βρέθηκε χθες στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου και συναντήθηκε με τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο ευρωβουλευτής, που ήταν και ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφτηκε τους δύο στρατιωτικούς, τους αφιέρωσε μια κρητική μαντινάδα που αντανακλά μηνύματα αξιοπρέπειας, περηφάνιας και θάρρους για την εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

«Ο άντρας που ’χει με αρχές όμορφες μεγαλώσει, τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να τονε ταπεινώσει», ήταν η μαντινάδα που τους αφιέρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος, μετά την επίσκεψή του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ανέφερε: «Μετέφερα στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. Τους μετέφερα την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους. Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ζήτημα πρώτης εθνικής αλλά και ευρωπαϊκή προτεραιότητας.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους».

Όπως επισήμανε ακόμη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, «ενημέρωσα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους»...

Το κλίμα που συνάντησε

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, μια και τους επισκέφτηκε με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας, “φιλοξενήθηκε” χθες στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “KΡHTH TV” με τη Νικολέτα Σφακιανάκη.

Ο ίδιος περιέγραψε το κλίμα που συνάντησε στις φυλακές της Αδριανούπολης: «Ο διευθυντής των φυλακών με διαβεβαίωσε ότι έχει εντολές για άριστες συνθήκες κράτησης. Είδα ένα καλό κλίμα. Αλλά βεβαίως δεν παύει να μιλάμε για μια πρωτοφανή κατάσταση. Για ανθρώπους που κρατούνται άδικα στις φυλακές τόσο καιρό!

Είναι βεβαίως Έλληνες αξιωματικοί. Εκπαιδευμένοι. Αξιοπρεπείς. Υπερήφανοι όπως η κρητική μαντινάδα που τους μετέφερα», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει: «Θα κρατήσουμε ψηλά το θέμα. Όχι μόνο στις δικές μας καρδιές, αλλά σε επίπεδο Ε.Ε. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Το να ελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψουν πίσω»...

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί του κανόνες Διεθνούς Δικαίου

Στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης αναφέρθηκε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμισι μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης», σημείωσε.

Δήλωσε δε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφτεί τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο αξιωματικοί δε φύλαγαν μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News