Σε... γαλαζοαίματους ρυθμούς η χώρα - Σήμερα η επίσκεψη Καρόλου και Καμίλας

Ελλάδα
Σε... γαλαζοαίματους ρυθμούς η χώρα - Σήμερα η επίσκεψη Καρόλου και Καμίλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς γαλαζοαίματους κινείται σήμερα η Ελλάδα με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Το πριγκιπικό ζευγάρι κατά την τριήμερη επίσκεψή (9-11 Μαΐου) του στη χώρα μας, που σκοπό έχει να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, θα επισκεφτεί την Αθήνα και την Κρήτη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα μετά το 1998) φρόντισε να στείλει μηνύματα φιλίας προς την Ελλάδα δηλώνοντας «γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της», τονίζοντας επίσης πως έχει στο αίμα του την Ελλάδα.

Ο 69χρονος Κάρολος και η 70χρονη Καμίλα βρίσκονταν τις προηγούμενες μέρες στις Κάννες, όπου επισκέφτηκαν τη Νίκαια και τη Λιόν και από εκεί ταξίδεψαν για την Ελλάδα, με τις προετοιμασίες για την άφιξή τους στη χώρα μας να είναι πυρετώδεις. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνοδεύεται από δεκάδες βρετανικά τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά. Συνεπώς, η άφιξή του θα είναι μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ελλάδα, αφού συγκεντρώνει τα φλας όλων των φωτορεπόρτερ όπου και να ταξιδεύει, πολύ περισσότερο τώρα που είναι παραμονές του γάμου του γιου του, πρίγκιπα Χάρι, στο Λονδίνο.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα φτάσει στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στις 2:50 σήμερα το μεσημέρι. Στις 3:20 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 4:15 μ.μ. αναμένεται η άφιξή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και υποδοχή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στις 4:45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκης. Στις 8:20 μ.μ. το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί το Προεδρικό Μέγαρο. Θα περιηγηθεί στα εκθέματα ζωγραφικής, ενώ το βράδυ έχει προγραμματιστεί επίσημο δείπνο, για το οποίο υπάρχουν πολλές προετοιμασίες για τους καλεσμένους, που υπολογίζονται σε περίπου 100. Το μενού θα περιλαμβάνει φρέσκο ελληνικό ψάρι. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 10:10 π.μ. ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στις 11:10 π.μ. έχει προγραμματιστεί άφιξη στην Καπνικαρέα, επίσκεψη στο ναό και στις 11:35 π.μ. άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου. Στις 12:30 μ.μ., ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφτεί το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα έχει διαδοχικές επισκέψεις στο HMS “Echo” (βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη), στο HMC “Valiant” (βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην τριήρη “Ολυμπιάς”, όπου θα του γίνει υποδοχή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και στο θωρηκτό “Αβέρωφ”.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Την ίδια μέρα, η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής. Επίσης, θα επισκεφτεί και ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 3 μ.μ., οι επίσημοι επισκέπτες θα βρεθούν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο), όπου θα ακολουθήσει δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 3:45 μ.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”, για την παρακολούθηση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Το πριγκιπικό ζεύγος στην Κρήτη

Στην Κρήτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα βρίσκονται μεθαύριο Παρασκευή 11 Μαΐου. Η άφιξή τους στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου έχει οριστεί στις 11:45 το μεσημέρι. Λίγο μετά τις 12:30 θα επισκεφτούν τις αρχαιότητες της Κνωσού, όπου θα τους γίνει υποδοχή από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μ. Βλαζάκη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση. Εν συνεχεία θα βρεθούν στους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, στη βίλα “Αριάδνη”.

Περί τις 2:30 μ.μ. θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθούν για το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου”, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία, και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο παλιό σχολείο.

Πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή που θα στηθεί στην πλατεία των Αρχανών, με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα. Η αναχώρηση του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή, στις 4:20 μ.μ., με ειδική πτήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News