Παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε πλαζ της Λέσβου ανενόχλητοι!

Ελλάδα
Παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε πλαζ της Λέσβου ανενόχλητοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία απίστευτη πραγματικά κατάσταση επικρατεί με τους παράνομους μετανάστες ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου, όπου η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς κανένα απολύτως μέτρο αποτροπής εισόδου, παράνομοι μετανάστες, έρχονται μόνοι τους και αποβιβάζονται σε ξένη χώρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Έτσι σήμερα 226 άτομα έφτασαν με τέσσερα ταχύπλοα στη Λέσβο ένα εκ των οποίων αποβίβασε 60 αλλοδαπούς στην πλαζ Τσαμάκια που είναι μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και δίπλα ακριβώς από το κεντρικό επιβατικό λιμάνι.

Τα υπόλοιπα τρία ασκήθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου, αποβιβάζοντας εκεί τους υπόλοιπους.

Σε λίγο θα έρχονται κατευθείαν στο λιμάνι της πόλης πραγματοποιώντας ασκήσεις.

Πράγματα που δεν συμβαίνουν και δεν μπορούν σε κανένα κράτος με εθνική κυριαρχία στον κόσμο στο ανατολικό Αιγαίο έχουν γίνει πλέον ο κανόνας.

Ακόμη και το ΛΣ το οποίο διατείνεται για τις περίφημες «διασώσεις» του στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εξαφανισμένο χωρίς να εκδώσει κανένα δελτίο «διάσωσης». Τι να πει άλλωστε; Ότι τους «διέσωσε» από την πλαζ δίπλα από το λιμάνι;

Από την πρωτομαγιά και χωρίς να προσμετρηθούν οι σημερινές αποβάσεις, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφτασαν συνολικά 831 παράνομοι  μετανάστες. Από αυτούς 554 πέρασαν στη Λέσβο, 218 στη Χίο και 50 στη Σάμο. Με τις σημερινές αποβάσεις ο αριθμός των αλλοδαπών  τις τελευταίες έξι μέρες που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου αγγίζει τους 1200.

Δίκη μελών ΜΚΟ για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Στο μεταξύ κατηγορούμενοι για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών δικάζονται αύριο Δευτέρα στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη τρεις Ισπανοί μέλη  μη κυβερνητικής οργάνωσης. Μαζί τους δικάζονται και δύο Άραβες με διαβατήριο Δανίας επίσης μέλη ΜΚΟ.

Και οι πέντε δικάζονται για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν συλληφθεί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη συνοριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρώντας να ρυμουλκήσουν βάρκες με αλλοδαπούς χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν.

Πηγή: pronews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News