Ελλάδα

Κρατώντας την ελληνική σημαία ιερέας τερμάτισε πρώτος σε αγώνα

Επί ενενήντα ολόκληρες ώρες, φορώντας τα ράσα του και κρατώντας την Ελληνική σημαία, που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ο π. Θεόδωρος, τερμάτισε πρώτος στον φιλανθρωπικό αγώνα Νο Finish Line που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Kανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Πρόκειται για έναν ιερέα με δύναμη ψυχής από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο οποίος έκανε 430 χιλιόμετρα σε σχεδόν 4 μέρες, ενώ ο τερματισμός του ήταν συγκλονιστικός καθώς μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς και κρατώντας μία ελληνική σημαία που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», απέσπασε το χειροκρότημα όλων.

Ο πάτερ Θεόδωρος συνέβαλε και αυτός με όλες τις δυνάμεις του, στην κατάρριψη ενός απίστευτου ρεκόρ καθώς οι σχεδόν 10.000 δρομείς που συμμετείχαν στο No Finish Line, κάλυψαν 95.295 χιλιόμετρα προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το απίστευτο ποσό των 47.647,5 ευρώ, αριθμός που είναι ρεκόρ για δωρεά από αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ για κάθε ένα χιλιόμετρο που έκαναν, 0,50 ευρώ θα δοθούν στο Μαζί για το Παιδί.

Πίσω από τον πάτερ Θεόδωρο ήταν ο Γάλλος Πατρίς Λοκέ - νικητής στον περσινό πρώτο αγώνα - με 410 χιλιόμετρα και τρίτος ο Νικήτας Νομικός με 406 χιλιόμετρα.

Μιλώντας ο πάτερ Θεόδωρος μετά την επιτυχία του είπε: «Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ, σε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα, για να προσφέρω ότι μπορώ στα παιδιά που έχουν ανάγκη! Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε, όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό τον άθλο, δεν είναι δικός μου άθλος, είναι του Θεού άθλος! Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα παντού, η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτή είναι η ιστορία και δεν αλλάζει! Είμαι πολύ συγκινημένος που εδώ και του χρόνου, να μας δώσει ο Θεός δύναμη να κάνουμε ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα!», ανέφερε ο ίδιος μετά τον τερματισμό του.

Στις γυναίκες, σύμφωνα με το iefimerida.gr, η Λιντίτα Χόκια, έπιασε το όριο για το Σπάρταθλο, καλύπτοντας 390 χιλιόμετρα, δεύτερη η Μιρέλ Κορμιέρ με 255 χιλιόμετρα και τρίτη η Νίκη Μιλάτου  με 242 χιλιόμετρα. Συγκινημένη η Λιντίνα Χόκια, δήλωσε: «Περάσαμε εδώ πολύ ωραία, ήταν όλα καταπληκτικά, ευχαριστώ τους διοργανωτές και όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους…».

 

Σχόλια