Ελλάδα

Θάνατος Λαγούδη: Θύμα δολοφονικής ενέργειας επιμένει ο εμπειρογνώμονας

Επιμένουν στην «σκηνοθετημένη αυτοκτονία»

Για φωτιά που τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες με ανθρωποκτόνο σκοπό, επιμένει στην εκτίμησή του ο εμπειρογνώμονας αναφορικά με το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Όσον αφορά το θάνατο της άτυχης γυναίκας ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων κ. Γκουρμπάτσης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τολμώ να πω, ότι η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες με ανθρωποκτόνο σκοπό».

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονας της οικογένειας στην έκθεση που συνέταξε αναφέρει ότι η 44χρονη έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρα τα κίνητρα.

Η αυτοψία που έκανε ο κ. Γουρμπάτσης στο αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας τον οδήγησε στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας και σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του σώματος της 44χρονης, ένα αποτύπωμα παπουτσιού και η αιθάλη που βρέθηκε στο εξωτερικό τμήμα του οχήματος είναι τα στοιχεία που απομακρύνουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι τα περισσότερα στοιχεία της Αστυνομίας και η ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για αυτοκτονία, όμως, η οικογένεια επιμένει να μιλά για δολοφονία καθώς, τονίζουν, δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει η Ειρήνη.

Σύμφωνα με την αυτοψία η Ειρήνη δεν βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα που έχασε τη ζωή της. Η 44χρονη ήταν στη θέση του συνοδηγού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα, όπου και βρέθηκε νεκρή. Κατά τη μεταφορά της αυτή άφησε και το αποτύπωμα του παπουτσιού της στο τζάμι της πίσω δεξιά πλευράς

Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η Ειρήνη Λαγούδη.

«Η φωτιά διαπιστώνω ότι ήταν της τάξεως των 10 με 15 λεπτών το πολύ. Έσβησε από μόνη της… Το άτομο που έβαλε τη φωτιά άνοιξε την πόρτα, -και βγήκε ο καπνός έξω- προκειμένου να μεταφέρει την Ειρήνη Λαγούδη στο πίσω κάθισμα, γιατί γράφω στην έκθεσή μου ότι πιστεύω ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Τη μετέφερε πίσω και ξαναέκλεισε την πόρτα. Αποκλείεται την πόρτα του οδηγού να την άνοιξε η Ειρήνη Λαγούδη» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Γκουρμπάτσης.

Ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού στην έκθεση του είναι σαφής: «Είναι σκηνοθετημένη αυτοχειρία που στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια. Οι πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία χωρίς το θύμα και χωρίς τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν, άρα δε θα έχουν πραγματική εικόνα».

Η έκθεση που έχει συντάξει ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει παραδοθεί ήδη στον δικηγόρο της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη.

Πηγή: tanea.gr

 

Σχόλια