Ελλάδα

Ζητούν "πάγωμα" του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ.

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζουν οι δικαστές του συμβουλίου της επικράτειας σε σχηματισμό Ολομέλειας, προκειμένου να αποφανθούν επί του αιτήματος 4 καναλιών, τα ποια ζητούν το πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη των 7 κατόχων των τηλεοπτικών αδειών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, (ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ) ενώ η διάσκεψη των δικαστών ξεκίνησε.

Προηγουμένως, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα από την πλευρά των δικηγόρων  του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών. Παρών ήταν  και ο παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ/αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ.

Συμφωνά με τους προσφεύγοντες τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια