Ελλάδα

Υπέρ του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ο Καμίνης

Θέση υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης .

Θέση υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συμμτοχή του στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλη, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο Γ. Καμίνης άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο όσο και κατά των «απόντων». Για τη ΝΔ σημείωσε πως  αποτελεί «ήττα» η σημερινή της στάση και ότι τον τόνο το δίνει η «λαϊκή δεξιά».

Σε ό,τι αφορά την απουσία της συνυποψηφίας του Φώφης Γεννηματά από τη σημερινή ψηφοφορία ανέφερε ότι ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε «ελπιδοφόρες» τις πρόσφατες ομιλίες του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας πως για την Ελλάδα η Ευρώπη αποτελεί «ασπίδα». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη οι δήμοι να έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος Αθηναίων στη βάση μιας πρότασης για την ένταξη των προσφύγων που μένουν σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα και από το οποίο θα λάβει χρηματοδότηση έως πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της παραμόνης του στις Βρυξέλλες, ο Γ. Καμίνης μίλησε επίσης σε δύο εκδηλώσεις Ελλήνων του Βελγίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια